Back to Question Center
0

Hva er de viktigste kjennskapene til Amazon-søkeordene som skal bli kjent av alle som selger det?

1 answers:

Enkelt sagt, Amazon-søkeordene er ofte de samme søkeforespørslene som fylles av de vandrende brukerne i Googles søkefelt. Som et resultat kommer de til å se enten individuelle sider eller tilsvarende oppføringsresultater som vises ved innlevering av et bestemt søk. Og betydningen av å håndtere riktig søkeordforskning er allerede kjent av de fleste webmastere og nettbaserte entreprenører, i hvert fall de som driver e-handelbaserte drop-shipping-butikker, eller for eksempel nisjebyggere. Ikke for å si at sannsynligvis alle kvalifiserte SEO-brukere allerede har tatt det for gitt - innhold er alltid kongen når det gjelder å bli optimalisert for søk. Og riktig valg av søkeord, kombinert med deres riktige shopper-orienterte bruk, er akkurat det som gjør en suksess med sannsynligvis alle moderne online-prosjekter, uten utelukkelser. Det er derfor jeg bør være enig med de selgerne som sier at når det gjelder Amazon-søkeord, tar en riktig grundig forskning vanligvis en 80% dominerende rolle i deres globale innsats, mens resten av den gjenværende jobben er noe rundt bare 20%.

Den mest spesifikke og kostbare Amazon Nøkkelord

Generelt sett er gyldne nøkkelord ment å være blant de beste verdifulle aktiva som finnes i arsenalen til alle vellykkede e-handel selger. Selvfølgelig, da slike nettbaserte entreprenører er klare nok til å få det anerkjent en gang for alle - er gyldige søkeord akkurat det som driver sine høyere konverteringer. Til slutt forventes disse søkeordene å gjøre dem penger i det hele tatt. Her er hva du bør vite om deres fire viktige funksjoner.

Fire hovedtrekk ved Amazon Golden Nøkkelord

Med andre ord, er gyldige søkeord ment å kunne styre nok volum av søketrafikken til produktoppføringene. Merk imidlertid at slike krevde ord fortsatt skal ha et rimelig akseptabelt nivå av konkurranse - bare for å gjøre det mulig for deg å rangere for dem rolig. På den annen side må hvert gyldent søkeord ha en sterk kommersiell natur slik at det gjør at de fleste uutviklede kunder til slutt bruker penger på slutten av reisen for å bli de virkelige kjøpere.

  • Søkevolum - kan bli funnet med den gode gamle Googles søkeordplanlegger. Dette verktøyet er sannsynligvis det ultimate enkle valget for å begynne å undersøke Amazon-søkeordene som er best mulig.
  • Konkurranseanalyse - bør håndteres manuelt, mens konkurrentene dine også kan kontrolleres med spesifikke elektroniske rammer for programvareverktøy som Long Tail Pro, Merchant Keyword eller Jungle Scout. De er alle gode nok til å hjelpe deg med oppgaven. Så, det er bare opp til deg hvilken som skal prøve først.
  • Søk Intent - betyr at søkeord med lav søkevolum kan noen ganger bære mye mer vekt, og dermed potensielt sterkere når det gjelder lønnsomhet, i stedet for noen andre Amazon-søkeord med definitivt høyere søkevolumer.
  • Klar til kjøpsvilkår - brukes vanligvis av potensielle kunder som kommer nærmere sin endelige beslutning om å kjøpe. For eksempel, før du slipper et valgt element i handlekurven, sjekker de fleste av oss noen ganger på det igjen, denne gangen kombinerer den forrige søkeforespørselen med noen av disse ferdige vilkårene som "best", "topprangerte", " kvalitet "," hvor kan jeg kjøpe "," best deal ", etc.
3 days ago
Hva er de viktigste kjennskapene til Amazon-søkeordene som skal bli kjent av alle som selger det?
Reply