Back to Question Center
0

Webskraping forklart av Semalt Expert

1 answers:
Nettskraping er rett og slett prosessen med å utvikle programmer, roboter eller roboter. Webskraping er rett og slett prosessen med å utvikle programmer, roboter eller boter.

som kan trekke ut innhold, data og bilder fra nettsteder. Mens skjermskraping kun kan kopiere piksler som vises på skjermen, gjennomsøker websskraping all HTML-kode med alle dataene som er lagret i en database. Det kan da produsere en kopi av nettstedet et annet sted.

Dette er grunnen til at nettskraping nå brukes i digitale virksomheter som krever innhenting av data. Noen av de juridiske bruken av webskraper er:

1. Forskere bruker det til å trekke ut data fra sosiale medier og fora.

2. Bedrifter bruker bots til å hente priser fra konkurrenters nettsteder for prisjämförelse.

3. Søkemotor bots krypter nettsteder regelmessig med det formål å rangere.

Skraperverktøy og -brikker

Webskrapningsverktøy er programvare, programmer og programmer som filtrerer gjennom databaser og trekker ut bestemte data. Imidlertid er de fleste skraper utformet for å gjøre følgende:

  • Utdrag data fra APIer
  • Lagre utvunnet data
  • Transform utvunnet data HTML-nettstedstrukturer

Siden både legitime og ondsinnede bots tjener samme formål, er de ofte identiske. Her er noen måter å skille fra hverandre.

Legitime skraper kan identifiseres med organisasjonen som eier dem. Google bots viser for eksempel at de tilhører Google i HTTP-header. På den annen side kan skadelige bots ikke knyttes til noen organisasjon.

Legitime bots samsvarer med en robots nettsted..txt fil og ikke gå utover sidene de får lov til å skrape. Men ondsinnede bots bryter operatørens instruksjon og skraper fra hver nettside.

Operatører må investere mange ressurser i servere for at de skal kunne skrape store mengder data og også behandle det. Det er derfor noen av dem ofte benytter seg av en botnet. De smitter ofte geografisk dispergerte systemer med samme malware og styrer dem fra en sentral plassering. Slik kan de skrape en stor mengde data til en mye lavere pris.

Prisskraping

En gjerningsmann av denne typen skadelig skraping bruker en botnet hvorfra skraperprogrammer brukes til å skrape prisene på konkurrenter. Hovedmålet er å underkaste sine konkurrenter, da lavere kostnader er de viktigste faktorene som kunder vurderer. Dessverre vil offer for prisskraping fortsette å oppstå tap av salg, tap av kunder og tap av inntekter, mens gjerningsmenn vil fortsette å nyte mer patronage.

Innholdskraping

Innholdskraping er en storskala ulovlig skraping av innhold fra et annet nettsted. Ofre for denne typen tyveri er vanligvis selskaper som er avhengige av elektroniske produktkataloger for sin virksomhet. Nettsteder som driver sin virksomhet med digitalt innhold, er også utsatt for innholdsskraping. Dessverre kan dette angrepet være ødeleggende for dem.

Det er ganske forstyrrende at teknologien vedtatt av ondsinnede skrapere har gjort mange sikkerhetsforanstaltninger uvirkende. For å redusere fenomenet må du vedta bruk av Imperva Incapsula for å sikre nettstedet ditt. Det sikrer at alle besøkende på nettstedet ditt er legitime.

Slik fungerer Imperva Incapsula

Det starter verifikasjonsprosessen med granulær inspeksjon av HTML-overskrifter. Denne filtreringen avgjør om en besøkende er menneskelig eller en bot, og det bestemmer også om den besøkende er trygg eller skadelig.

IP-rykte kan også brukes. IP-data samles inn fra angrepsofre. Besøk fra noen av IP-ene vil bli underlagt ytterligere granskning.

Behavioral mønster er en annen metode for å identifisere skadelige bots. De er de som engasjerer seg i den overveldende hastigheten på forespørselen og morsomme nettlesingsmønstre. De gjør ofte innsats for å berøre hver side på et nettsted på kort tid. Et slikt mønster er svært mistenkelig.

Progressive utfordringer som inkluderer informasjonskapsler og JavaScript-utførelse kan også brukes til å filtrere ut bots. De fleste bedrifter ty til bruk av Captcha for å fange roboter som prøver å etterligne mennesker.

3 days ago
Webskraping forklart av Semalt Expert
Reply